Novinari iz BiH u Crnoj Gori

Predstavnici renomiranih printanih medija, portala i elektronskih medija iz Bosne i Hercegovine Dnevni avaz, Oslobođenje, Biznis magazin, Magazin Azra, Faktor, Visit Bosnia & Herzegovina, BH 1 radio, Nova BH TV, BH TV i Furaj.ba, borave ovih dana u Crnoj Gori. Prilikom jučerašnjeg boravka u Budvi nisu krili zadovoljstvo onim što su vidjeli, u organizaciji TO Budva, ali i u drugim primorskim gradovima.

Ove godine vjerujemo da ćemo Bosancima i Hercegovcima koji do sada nisu bili u Crnoj Gori predstaviti ovo prelijepo primorje na malo drugačiji način, da pokušaju saznati ono što se do sada nije plasiralo u medijima, ono što Crnu Goru čini specifičnom – njena obala, istorija, kultura...“ – rekao je Elvedin Kovač, novinar televizije NOVA BH.

Kovač smatra da su stanovnici BiH nakon svega željni odmora i da ulazak u Crnu Goru bez neophodnog testiranja izdvaja našu državu od drugih destinacija, uz veoma pristupačne cijene i zadovoljavajući kvalitet.

Studijska grupa novinara iz Bosne i Hercegovine juče je obišla Sveti Stefan i Miločer, Stari grad i gradski muzej.

Direktorica TO Budva Maja Liješević istakla je zadovoljstvo što su novinari iz Bosne i Hercegovine u Budvi proveli bar jedan dan.

„Mi iz turističke organizacije, kao domaćini, za kratko vrijeme smo se potrudili da im pokažemo što više toga. Važno nam je što su primjetili našu namjeru i što smo kroz razgovore saznali da su zadovoljni izgledom grada, ponudama u hotelskom i privatnom smještaju, ugostiteljskim objektima“, kazala je Liješević.

Osim u Budvi, novinari iz Bosne i Hercegovine su boravili u Ulcinju, Baru, Cetinju, Tivtu, Kotoru i Herceg Novom. 

Boravak novinara organozovala je Nacionalna turistička organizacija, a pod podrškom lokalnih turističkih organizacija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti