Novinarka britanskog magazina Food and Travel impresionirana Crnom Gorom

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore bila je domaćin novinarki prestižnog britanskog Food and Travel magazina, Marini Spironetti, koja je boravila u studijskoj posjeti Crnoj Gori u periodu od 09. do 12. aprila.

Tokom posjete novinarka je imala priliku da obiđe prirodne ljepote na primorju i Podgorici, te da se kroz obilazak restorana i degustaciju domaćih proizvoda upozna sa gastronomskom ponudom Crne Gore.  

Apsolutno sam zadovoljna Crnom Gorom do sada, a ovo mi je zapravo drugi put da boravim u ovoj zemlji. Toliko mi se svidjelo prvi put da sam odlučila da ću se vratiti. Idealno je na odmoru, ali onda su stvari krenule u drugom pravcu. Nisam na odmoru, opet radim, ali sam veoma srećna što istražujem drugačiju stranu u odnosu na moju prvu posjetu, koja uključuje sve što je u vezi sa hranom. Ono što saznajem je da je kuhinja u zemlji izuzetno raznovrsna i ima mnogo uticaja iz različitih zemalja. Gastronomija vaše zemlje je veoma interesantna, bogata i radujem se što ću saznati još više,kazala je Spironetti.

Iako je u aprilu prethodne godine posjetila Crnu Goru, novinarka je odlučila da se vrati ponovo u želji da istraži državu koja je, kako kaže, veoma zanimljiva. Ističe da je apsolutno impresionirana bogatstvom zemlje, pejzažom, kulturom, kao i hranom.

Dakle, ovo je apsolutno nevjerovatno, i nadam se da će naši čitaoci u Velikoj Britaniji to cijeniti, zaključila je Spironetti.

Tokom boravka u destinaciji, Spironatti je imala priliku da obiđe Bokokotorski zaliv i Tivat, kao i da uživa u hotelu Regent Porto Montenegro u okviru kojeg je isprobala razne crnogorske specijalitete.

Sa velikim zadovoljstvom smo dočekali gospođu Marinu Spironatti, koja piše za Food and Travel magazin. Naime, neka naša strateška odrednica je da Crnu Goru odnosno Tivat, Bokokotorsku Crnu Goru, takođe i Balkan u međunarodnim vodama, a pogotovo medijima, pozicioniramo kao gastronomsku destinaciju, kazala je Elena Ljiljanić iz hotela Regent Porto Montenegro. 

Poručuje da naša zemlja sa predivnom hranom, velikim brojem lokalnih proizvođača, ukusima koji nisu zaboravljeni, autentičnom recepturom koja slika istorijske prilike na ovim prostorima sa preko 65 malih vinarija, zaslužuje da bude pozicionirana kao gastronomska destinacija.

Kada je riječ o saradnji sa NTO CG kako na ovim projektima, tako i na drugim to nam je negdje od izuzetne važnosti iz razloga što smo nekad potpuno koplementarni sa aktivnostima. Svi smo zajedno na istom zadatku u smislu promocije CG kao kvalitetne, luksuzne destinacije, destinacije za aktivni odmor i evo mom senzibilitetu najbliže kvalitetne gastronomske destinacije sa izuzetnim identitetom, zaključuje Ljiljanić. 

Lazar Ćatović, vlasnik restorana Ćatovića Mlini zadovoljan je realizacijom i dinamikom ovakvih projekata, a posebno važnim smatra segment turističke ponude Crne Gore koji se odnosi na gastronomiju. 

Saradnja sa NTO je uvijek bila odlična i spremni smo i u narednom periodu podržati slične projekte. U narednom periodu, posredstvom NTOCG, imaćemo priliku da ugostimo influesnere i glumce iz Srbije i drago mi je što ćemo im predstaviti gastronomsku ponudu našeg restorana ali i prelijepi ambijent po kojem smo prepoznatljivi, istakao je Ćatović. 

Novinarka Marini Spironetti trenutno boravi u Podgorici gdje će posjetiti vinariju Garnet i porodicu Jablan u Rvašima koja se bavi proizvodnjom meda, a predviđena je i posjeta maloj lokalnoj vinariji Radević gdje će poslednjeg dana uživati u degustaciji crnogoskog vinaApored gastronomske ponude destinacije, Spironatti će imati i priliku da posjeti kulturno istorijske znamenitosti i prirodne ljepote Skadarskog jezera i Virpazara.

Food and Travel je vodeći gastronomski magazin u Velikoj Britaniji, sa 25-godišnjim iskustvom, koji je posvećen čitaocima koji vole lukuz, putovanja, hranu i vina. Ovaj nagrađivani magazin sa svakim izdanjem vodi čitaoce na kulinarsko putovanje, a ovom prilikom će uvrstiti i Crnu Goru kao araktivnu gastronomsku destinaciju. S obzirom na značajan broj čitalaca, objava u ovom prestižnom listu imaće pozitivan efekat na promociju naše zemlje u Velikoj Britaniji. 

Svoju podršku u organizaciji studijske posjete britanske novinarke Marine Spironetti dale su i lokalne turističke organizacije Tivta, Kotora, Budve i Podgorice, hoteli Regent Porto Montenegro, The Chedi, Palas Petrovac, kao i hotel Ramada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti