Novinarka iz Škotske impresionirana ljepotama crnogorskog primorja i gostoprimstvom

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ugostila je novinarku Rebeku Hej (Rebbeca Hay) iz Škotske koja boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori u periodu od 17. do 31. jula.

Novinarka eminentnih medija iz Škotske i Velike Britanije: “The Herald”, “The Press and Journal”, “Junior magazine” i “Our Man On The Ground Travel”, je tokom boravka u destinaciji uživala u prirodnim ljepotama crnogorskog primorja i upoznala se sa bogatim kulturnim nasljeđem.

“Moju porodicu i mene su u Crnoj Gori dočekali sunčani osmijesi i prelijepe plaže sa kojih se otvara pogled na beskrajno prostranstvo. Kada to kažem, posebno mislim na Ulcinj koji sa svojim plažama, kristalno plavim morem i okolinom čini primjer nestvarne ljepote. Moram izdvojiti i Budvu, koja me impresionirala prirodom, svojim dinamičnim duhom i naravno dobrom zabavom”, kazala je Rebeka Hej.
Vožnja brodićem kroz Nacionalni park Skadarsko jezero je omogućila novinarki da vidi brojna arheološka nalazišta, tvrđave, pelikane i netaknutu prirodu, a tom prilikom je posjetila i Virpazar gdje je uživala u degustaciji vina i domaćih proizvoda.

“Pet dana od dolaska istražujemo ovu divnu zemlju, od prelijepe plaže ispred Azul Beach Resort-a do mirnog putovanja Skadarskim jezerom koje je prekriveno lokvanjima sa krupnim bijelim cvjetovima. Osim toga, na mene su utisak ostavili i mještani koji su svojim gostoprimstvom učinili ovu posjetu još ljepšom”, istakla je novinarka.

Tokom boravka u destinaciji, Rebeka Hej će sa porodicom obići i Stari Bar sa dugom i burnom istorijom, kao i Staru maslinu koja predstavlja simbol ovog grada.

“Ima toliko toga da se vidi u ovoj toploj zemlji i radujemo se istraživanju starog i novog grada Bara, kulturnog Kotora i modernog Tivta. Veliko hvala Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore na pomoći u istraživanju njihove divne zemlje”, poručila je novinarka iz Škotske.

U narednim danima Rebeka Hej će sa porodicom nastaviti obilazak crnogorskog primorja, u okviru kojeg će uživati u jedinstvenoj arhitekturi Starog grada Kotora, baroknog Perasta, kao i u jedinstvenoj ljepoti ostrva Gospa od Škrpjela.

Pored NTO CG, svoju podršku u organizaciji posjete novinarke, dale su i lokalne turističke organizacije Kotora i Bara, hoteli “Azul Beach Resort” i “Stara čaršija”, kao i strateški partneri “Gold travel” i HG “Budvanska rivijera”.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti