Novinarka televizije France 2: “Jedva čekam da Crnu Goru prikažemo našim gledaocima”

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ugostila je predstavnike prestižne francuske televizije “France 2”, u cilju snimanja epizode za emisiju “Télématin”.

Francuska novinarka Grifon Melani (Griffon Melanie) i snimatelj Matju Fokan (Matthieu Foquin) su u periodu od 3. do 5. aprila snimali na prostoru Žabljaka i Kotora, a poseban akcenat je bio na prirodnim i kulturnim bogatstvima.

Prema njihovim riječima, Crno jezero koje je okruženo sniježnim pokrivačem u ovom dijelu godine izgleda veličanstveno.
Zadovoljstvo je otkriti ovako lijepu zemlju, a naročito me oduševio sjever gdje smo uživali na snijegu. Kadrovi koje smo snimili su nevjerovatni, a planine koje se izdižu iznad jezera su predivne. Jedva čekam da prikažemo našim gledaocima o kakvoj zemlji je riječ”, kazala je Melani.

Predstavnici francuske televizije su tokom boravka na sjeveru destinacije obišli rijeku Taru i most na Đurđevića Tari koji ih je svojom grandioznošću posebno oduševio.

“Željela bih da posjetim sjever Crne Gore kada se snijeg otopi, jer sam čula da izgleda podjednako veličanstveno tokom proljeća i ljeta”, poručila je Melani.

Imali su priliku da obiđu Perast, a posebno ih je impresioniralo ostrvo Gospa od Škrpjela za koje kažu da je jedno od najljepših mjesta koje su ikad vidjeli. Osim toga, obišli su Stari grad Kotor i uživali u krstarenju Bokokotorskim zalivom. Kako ona ističe, ovi predjeli mogu biti interesantni francuskim turistima jer obiluju kulturnim bogatstvom.

“Čitav Bokokotorski zaliv ostavio je izuzetno jak utisak na nas. U ovom idiličnom ambijentu osjetila sam mir i sigurno ću ponovo posjetiti ovaj dio Crne Gore. Poznato je da francuski turisti obožavaju netaknutu prirodu i bogatu kulturu, a Crna Gora ima toga na pretek”, zaključila je Melani.
“Télématin” je jutarnji informativni program koji se emituje na francuskoj televiziji “France 2”. Riječ je o jednoj od najpopularnijih jutarnjih emisija u Francuskoj koja se emituje od 1985. godine. O popularnosti ove emisije govori i činjenica da svakog dana dopire do oko 700.000 gledalaca, te se očekuje da će emitovani dokumentarac imati pozitivan efekat na promociju naše zemlje u Francuskoj.

Svoju podršku u organizaciji posjete dali su i strateški partneri NTO CG – hotelska grupacija Budvanska rivijera i turistička agencija Gold Travel, lokalna turistička organizacija Kotora, Nacionalni parkovi Crne Gore i turistička agencija Explorer.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti