Novljanima kazne zatvora zbog nasilja u porodici i najtežih saobraćajnih prekršaja

Dana 23.08.2022. godine u sud za prerkšaje u Budvi, odjeljenje u Herceg Novom, dežurnom sudiji Andriji Vojvodiću, priveden je okrivljeni J.S. (54) iz Herceg Novog.

Njemu je suđeno u hitnom postupku zbog počinjenog prekršaja propisanog Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici. Sudija Vojvodić je okrilvjenom izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, jer je u porodičnoj kući supruzi prijetio napadom i psovao je. Zbog bojazni da okrivljeni ponovi nasilje, pored zatviorske kazne,  izrečena mu je  i zaštitna mjera udaljenja iz stana u trajanju od 3 mjeseca i mjera zabrana uznemiravanja oštećene u tranaju od 6 mjeseci, koje su stupile na snagu odmah po dobošenju odluke.

Dana 24.08.2022. godine, u Sud je priveden i okrivljeni S.P. (18 ) iz Igala, kome je suđeno u hitnom postupku zbog počinjenih saobraćajnih prekršaja. Naime, on se u jutarnjim časovima u Herceg Novom, u neposrednoj blizini privrednog subjekta "Neckom", upravljaući sa motociklom marke "Kawasaki", nije zaustavio na znak "Stop", dat od strane policijskog službenika, već je nastavio kretanje u pravcu Meljina. Kada je naknadno zaustavljen, odbio je da se podrvgne analizi krvi radi provjere prisustva alkohola u organizmu. Sudija Vojvodić mu je za počinjene prekšaje izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 30 dana. Kako je utvrđeno da je okrivljeni upravljao motorciklom iako nema položen vozački ispit bilo koje kategorije vozila, istome je za taj prekršaj izrečena i novčana kazna u iznosu od 300,00 eura. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti