NTO CG predstavila raznoliku turističku ponudu na sajmu u Tirani

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Albanije, učestvovala na sajmu “Tourism & Travel Show Albania”, koji se održao od 14. do 15. oktobra tekuće godine, u Kongresnoj palati u Tirani.

Tokom sajma je iskazano interesovanje brojnih posjetilaca koji su na crnogorskom štandu imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom. Ovaj događaj je bio i prilika da se prisutni upoznaju sa ponudom za aktivan odmor u prirodi, povoljnim aranžmanima, kao i prirodnim i kulturnim znamenitostima naše države.

Crna Gora ima predivnih mjesta koja vrijedi posjetiti. Turistima iz Albanije je to već dobro poznata destinacija, a Ulcinj je jedan od omiljenih gradova, a posebno iz razloga jer mnogi govore albanski. Ne zaostaju ni Budva, Kotor, a tokom zimske sezone i Kolašin. Mislim da je odlično što ste uzeli učešče na ovom sajmu i da ćete napraviti značajne kontakte i privući turiste”, poručila je Anisa Hukaj koordinatorka Instituta za Obrazovanje, nasljeđe i turizam u Albaniji, koja je ovom prilikom posjetila crnogorski štand.

Na sajmu su učestvovali vodeći akteri turističkog sektora Albanije, među kojima je i Ministarstvo turizma i životne sredine, Nacionalna turistička agencija Albanije, Internacionalni aerodrom u Tirani, kao i veliki broj turističkih agencija, što predstavlja odličnu priliku za uspostavljanje kontakata.

Tokom sajma, organizovan je i poseban događaj B2BALKAN Platform na kojem je NTO CG takođe uzela učešće. Događaj je organizovan u partnerstvu sa New Deal Europe, organizacijom koja je snažno posvećena unapređenju turizma na Balkanu i jugoistočnoj Evropi, Cilj ovog događaja je uvezivanje sa turoperatorima koji su zainteresovani za Balkan, odnosno za zemlje u našem regionu. Najveći broj turoperatora je iz zemalja njemačkog govornog područja (Njemačka, Švajcarska, Austrija), zatim iz UK, a biće prisutni i turoperatori iz SAD-a, Belgije, Italije i Grčke.
Željeli bi da proširimo biznis na Hrvatsku i Crnu Goru, da pokažemo vašu prelijepu državu našim turistima. Danas smo čuli pregršt zanimljivih informacija o Crnoj Gori, vidjeli zanimljive pakete i raznovrsnu ponudu, koja sigurno može privući veliki broj turista”, istakao je Nabil Kobein ispred turističke agencije KIT-Reisen iz Njemačke.

Prilikom razgovora sa predstavnikom NTO CG Šon Tagart, komercijalni direktor Evropske turističke asocijacije je pohvalio rad na unapređenju destinacijskog imidža Crne Gore.
“Ljudi danas traže nova iskustva, autentičnost, traže nešto različito, a Crna Gora to nudi i to na odličan način, ali trebate prave kontakte i znati koji turistički proizvod žele turoperatori, a vjerujem da na tome radite dobro i da je ovo jedna od prilika da to i ostvarite”, kazao je Šon Tagart.
Imajući u vidu činjenicu da su albanski turisti cjelogodišnji gosti, tržište Albanije je značajno emitivno tržište za Crnu Goru i NTO CG će u narednom periodu nastaviti sa brojnim promotivnim aktivnostima kada je u pitanju ovo tržište.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti