NTO CG sprovela uspješne marketinške kampanje na njemačkom tržištu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) u prethodnom periodu predstavila je turističku ponudu destinacije putem različitih kanala promocije na tržištu Njemačke.

U periodu od 15. decembra do 11. januara, realizovana je uspješna digitalna kampanja u saradnji sa National Geographic, kojom je ciljano njemačko tržište i putem koje su plasirani baneri na portalima nationalgeographic.de i nationalgeographic.com.

Tokom ove kampanje, ostvaren je impresivan rezultat od 322.000 prikaza oglasa (impresija). Ovi podaci jasno pokazuju da je značajan broj Njemaca iskazao interesovanje za turističku ponudu naše destinacije. Sa nagrađivanim uređivačkim timom, interaktivnim sadržajem koji pomjera granice i konstatnim ažuriranjem video i fotografskog materijala, NatGeo.com privlači ogromnu globalnu publiku od 27 miliona korisnika mjesečno, te je promocije na ovim portalima izuzetno značajna za našu zemlju.

Ponuda destinacije je predstavljena i na prestižnim medijima kao što su Sonnenklar.tv, najčitanijem štampanom mediju Die Zeit koji ima 2 miliona čitalaca nedjeljno, kao i putem radio kampanje na Radio 7, gde je emitovano ukupno 160 radio oglasa.

Advertorijal o Crnoj Gori, objavljen u decembarskom izdanju Die Zeit Reiseträume, prikazao je Crnu Goru kao atraktivnu destinaciju kroz pet ključnih segmenata turističke ponude: nacionalni parkovi, plaže, luksuzni odmor, aktivni odmor i slikoviti pejzaži. Članak je naglasio bogatstvo prirodnih resursa Crne Gore, posebno pominjući pet nacionalnih parkova, uključujući impresivni Durmitor i jedinstvenu Biogradsku goru.

Sonnenklar.tv je brend koji poznaje svaki treći Njemac, prisutan je u preko 42 miliona domaćinstava i ima oko 2 miliona gledalaca na dnevnom nivou, te predstavlja značajan kanal za promociju destinacija na njemačkom tržištu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti