NTOCG pozvala građane Sjeverne Makedonije da posjete Crnu Goru

U okviru aktuelne regionalne road show kampanje, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji i lokalnim turističkim organizacijama Budve, Tivta i Bara, promovisala je, danas, turističku ponudu Crne Gore u Skoplju.

U prijatnom ambijentu skopskog restorana Oreov upriličeno je druženje sa medijima iz Sjeverne Makedonije koji su imali priliku da se informišu o aktuelnostima za predstojeću turističku sezonu. 

Prisutne je ispred NTO CG pozdravila menadžerka Ljiljana Čukić koja je tom prilikom istakla da Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju odlične i prijateljske odnose, te da su gosti iz Sjeverne Makedonije rado viđeni u Crnoj Gori. 

Ona se osvrnula na pozitivne trendove koje Crna Gora bilježi kada je u pitanju turistički promet sa tržišta Sjeverne Makedonije, ističući da očekuje da se oni nastave i u ovoj godini.

„Prema zvaničnim statističkim podacima, tokom 2019. godine, ostvarene su dvocifrene stope rasta kada je u pitanju tržište Sjeverne Makedonije. Očekujemo da se ti pozitivni trendovi nastave i u ovoj godini imajući u vidu dobrosusjedske odnose, blizinu tržišta ali i politiku otvorenih granica ka Sjevernoj Makedoniji“, kazala je Čukić. 

Promociji u Skoplju prisustvovali su neki od najznačajnijih medija iz Sjeverne Makedonije među kojima su: novinska agencija MIA, Tv Telma, Tv21, MTM, Skopska TV, Kanal 5, portali Nova TV, Net Press i drugi. 

Takođe, priikom gostovanja u Jutarnjem programu Makedonske nacionalne televizije MRT Čukić je pozvala građane Sjeverne Makedonije da dođu na odmor u Crnu Goru. 

Tokom boravka u Skoplju predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore sastali su se direktorom Agencije za promociju i podršku Republike Sjeverne Makedonije, Ljupčem Janevskim. Na sastanku je bilo riječi o potencijalnoj saradnji na planu promocije na udaljenim tržištima. Ocijenjeno je da bi u cilju kreiranja regionalnih tura za goste sa dalekih tržišta, od velikog značaja bilo uvođenje avio linije na relaciji Skoplje-Podgorica. Sastanku je prisustvovala Ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović koja je istakla dobre i prijateljske odnose dvije zemlje između kojih nema otvorenih pitanja.

Regionalna road show kampanja nastavlja se sjutra promotivnim događajem u Prištini.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti