NTOCG predstavlja ponudu destinacije na Arapskoj berzi turizma (Arabian Travel Market 2021) u Dubaiju

Nacionalna turistička organizacija Crne Gorenakon uspješnog prvog samostalnog predstavljanja turističke ponude Crne Gore na Arapskoj turističkoj berzi (Arabian Travel MarketATM 2019. godine i ove godine učestvuje na ovoj berzikoja se održava u hibridnom formatutj. uživo u Dubaiju u periodu od 16-19. maja i virtuelno od 24-26. maja.

Riječ je o vodećem globalnom B2B događaju za turističku industriju Bliskog istoka, koji okuplja profesionalce u oblasti putovanja i turizma, predstavnike vlada, međunarodnih medija i izlagače iz cijelog svijeta. Kao prvi veliki događaj u turističkoj industriji koji se održava uživo u poslednjih 18 mjeseci, ovogodišnje 28. izdanje ATM-a se održava ne temu „Novo svitanje za putovanja i turizam“, sa ciljem da se omogući snažan povratak turističkog biznisa.

Predstavljanje Crne Gore kao turističke destinacije na rastućem emitivnom tržištu Bliskog Istoka sa kojeg se ostvaruje preko 36 miliona turističkih putovanja godišnje važno je imajući u vidu, kako turističke, tako i investicione potencijale ovog regiona, kao i predstojeće učešće na Svjetskoj izložbi Expo 2020 koja počinje u oktobru, ove godine, u Dubaiju.

Imajući u vidu turističku tražnju sa ovog tržištaCrna Gora sa svojom raznovrsnom ponudombogatstvom nacionalnih parkova i prirodnih ljepotamediteranskom klimomima veliku šansu da se pozicionira kao turistička destinacija i privuče turiste ovog regionana prvom mjestu zbog atraktivne ponude sjevernog dijela zemlje.

Posebna prednost na tom planu je direktna avio linija između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crne Gorebudući da je aviokompanija FlyDubai najavila da će i ove godine nastaviti da saobraća na relaciji Dubai-Tivat-Dubaitokom ljetnje turističke sezonedva puta nedjeljnou periodu od 25. juna do 3. septembra.Dodatnu mogućnost za dovođenje turista sa ovog tržištapredstavljaju letovi Fly Dubai-a za Tiranu (od 1. aprilaiDubrovnik (od 26. maja).

Fly Dubai” je jedna od najbrže rastućih avio kompanija regiona Bliskog Istoka koja je počela sa radom 2009. godineuz podršku Vlade DubaijaKada su u pitanju letovi iz Dubaijaova avio kompanija je na drugom mjestu po broju prevezenih putnika. Održavanje linije za Tivat i u vanrednim uslovima prouzrokovanim pandemijom virusa Covid 19 je pokazatelj interesovanja turista iz ovog regiona za Crnu Goru kao destinaciju

U saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja dogovorene su zajedničke promotivne aktivnosti sa ovom avio kompanijom, u pravcu privlačenja turista sa ovog podneblja. U prilog pospješivanju turističkog prometa sa ovog tržišta ide i činjenica da državljanima UAE nije potrebna viza  za boravak u Crnoj Gori do 90 dana.

Učešće na ovom globalnom događaju u oblasti turističke industrije važno je i sa aspekta uspostavljanja i unapređenja kontakata prije svega sa tržištima zemalja Golfskog zaliva (Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvait, Bahrein, Katar i Oman). U cilju otvaranja mogućnosti za uspostavljanje saradnje i povezivanja sa ključnim akterima turističke industrije ovog regiona, predstavnici NTOCG tokom sajma održavaju brojne sastanke sa predstavnicima turoperatora, avio kompanija, medija i zainteresovanim individualcima.

U okviru promotivnih aktivnosti NTOCG na tržištu UAE u susret i tokom sajma u Dubaiju, Crna Gora kao destinacija sa atraktivnom ponudom za luksuzni turizam, promovisana je kroz seriju članaka u Four magazinu koji targetira visoko platežnu klijentelu i distribuira sa u privatnim avionima u tiražu od 60 000 primjeraka, kao i putem website-a i stranica ovog magazina na društvenim mrežama, sa očekivanim dosegom od oko milion pregleda. 

Na štandu NTOCG svoju ponudu predstavljaju i HG Montenegro Stars, hotel Regent Porto Montenegro, hotelski rizort Stara Čaršija i turistička agencija Montenegro Tourist Service.

Turistička berza ATM 2021 se održava po strogim mjerama prevencije širenja virusa Covid 19 koje podrazumijevaju, socijalnu distancu, ograničen broj ljudi i zdravstvene i higijenske protokole.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti