NVO Green Home je uručila vrijednu donaciju Javnom preduzeću Morsko dobro

Trogodišnji projekat „Podrška lokalnim zajednicima u zaštiti i promociji potencijalnog zaštićenog područja u moru – Katič“, okončan je organizovanjem svečanosti povodom uručenja donacije vrijedne opreme Morskom dobru.

Oprema koja je obuhvaćena ovom donacijom pribavljena je putem niza aktivnosti koje su realizovane tokom vremenskog trajanja projekta.

Morskom dobru su donirane informativne table koje su prethodno postavljene na više lokacija u Parku prirode Katič i koriste informisanju građana o ekološkim vrijednostima morskog svijeta kao i o benefitima morskih zaštićenih područja za lokalnu zajednicu, donacija je obuhvatila i informativno-edukativne postere, koji se trenutno nalaze u vizitorskom centru Parka prirode Katič u Petrovcu.

Posebno zanimljiv i inovativan sadržaj, takođe obuhvaćen ovom inicijativom je interaktivna aplikacija. Naime, aplikacija se nalazi na dva softvera i pruža korisnicima mogućnost uživanja u virtuelnoj turi kroz više od dvadeset najznačajnih kulturnih, istorijskih i biološki vrijednih tačaka, lociranih čitavom dužinom Parka prirode Katič.

Nadamo se da će oprema biti privedena njenoj namjeni u budućnosti i da će Morsko dobro omogućiti da ona bude na usluzi svim posjetiocima ovog prirodnog rezervata, postižući na taj način efekat edukacije i podizanja svijesti o značaju morskih ekosistema u Crnoj Gori.

Projekat Podrška lokalnim zajednicima u zaštiti i promociji potencijalnog zaštićenog područja u moru – Katič realizove su nevladine organizacije Green Home, Crnogorsko društvo ekologa i Mediteranski centar za ekološki monitoring, uz finansijsku podršku Partnerskog fonda za kritične ekosisteme (CEPF)

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti