Nakon ovoga pazićete šta objavljujete na društvenim mrežama (VIDEO)

Društvene mreže postale su sastavni dio naše svakodnevice. Zaboravljamo da su informacije koje objavimo javne i dostupne, čak i onima koje ne poznajemo.

Da, one su odličan način za povezivanje, ali i održavanje kontakata sa osobama koje ne viđamo često. Kada se s nekim povežete uz pomoć neke društvene mreže, prvo ćete pogledati sve fotografije koje ima na svom profilu jer je to dio ljudske znatiželje. Ali nemojte zaboraviti da i vaše fotografije, lične podatke ili pak nešto treće mogu otkriti i sasvim nepoznate osobe. Informacije koje kolaju bespućima interneta otkriće svašta o svakome. Jeste li spremni na posljedice?

Šta se sve može s takvim podacima, testirao je Džek Vale, naprosto tražeći postove na instagramu i tviteru koji su u njegovoj okolini, a zatim i tražeći te ljude na ulici. Sve je to snimio kamerom i ostavio na YouTube-u, a na vama je da procjenite da li je eksperiment zaista otkrio nešto zastrašujuće. Ostaje činjenica da niko nema imunitet na privatnost podataka nakon što ih objavi na internetu.    

Pogledajte video ispod.

izvor: Večernji list

PODIJELI

Tagged under

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti