Obilježen Svjetski dan turizma u Budvi

Organizovanim izletom na ostrvo Sv. Nikola i predstavljanjem nove, uređene pješačke staze, duge 2960m, Turistička organizacija opštine Budva je danas sa svojim gostima obilježila ovogodišnji Svjetski dan turizma.

Nedavnom akcijom čišćenja, uređenja i markacijom pješačke staze na ostrvu Sv. Nikola udruženom saradnjom TO Budve, Komunalnog preduzeća, lovačkog društva „Primirje“ i Službe zaštite i spasavanja, Budva je dobila još jedno mjesto u prirodi za uživanje, šetnju i odmor. Novi turistički proizvod koji će unaprijediti ponudu i uljepšati boravak ljubiteljima aktivnog odmora na budvanskoj rivijeri treba i adekvatno predstaviti javnosti.

U to su se danas uvjerili i gosti TO Budve, koji su posle sat vremena šetnje kroz netaknutu prirodu uz prelijep pogled ponijeli, prema njihovim riječima, najljepše utiske.

„Sa zadovoljstvom smo se odazvali na poziv naših kolega iz Turističke organizacije opštine Budve, uživali smo u zanimljivoj šetnji kroz fantastično prirodno netaknuto okruženje na ostrvu, a posebno u druženju nakon obilaska staze na jednoj od plaža ovog ostrva, tako da ćemo uvijek podržati kolegijalne pozive i ovakve akcije kada iznova upoznajemo ljepote našeg primorja.“ utisak je kolega iz drugih lokalnih turističkih organizacija primorja.

Podsjećanja radi, ugledni američki časopis „Forbes“ uvrstio je budvansko ostrvo Sv. Nikola na prestižnu listu „9 najljepših plaža Evrope koje treba posjetiti“ 2019. godine, što dodatno govori o imidžu i ljepotama najvećeg ostrva na crnogorskom primorju koje zaslužuje posebnu njegu.

Na poziv TO Budve odazvali su se mnogobrojni predstavnici lokalne samouprave, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, lokalnih turističkih organizacija Bara, Tivta i Herceg Novog, eminentnih medijskih kuća, kao i drugi gosti i ljubitelji prirode, a nakon nesvakidašnjeg iskustva u prirodi, sumirali su utiske uživajući u domaćoj hrani, vinu i miholjskom ljetu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti