Objavljen popis najljepših plaža na svijetu, jedna od njih nalazi se u našem komšiluku

Objavljen je popis 50 najljepših plaža na svijetu, a osmišljen je uzimajući u obzir prirodne ljepote, prostor, popularnost, aktivnosti na plaži te čistoću i mirnoću mora.

Lucky Bay u Australiji, kako prenosi klix.ba,  zauzeo je prvo mjesto, zahvaljujući svom čistom pijesku, tirkiznoj vodi i populaciji klokana.

Na popisu se nalaze i plaže na Filipinima, Islandu, u Italiji, Kaliforniji, ali i u susjednoj Hrvatskoj.

Anse Source D'Argent, na Sejšelima na drugom je mjestu.

"Vjerujte nam, oduzima dah, s granitnim stijenama uz obalu i ružičastim pijeskom kao savršenim kontrastom kristalno čistoj, tirkiznoj vodi", rekli su iz Banana Boata. "Ova će plaža učiniti da se osjećate kao da ste upravo zakoračili u raj. Omogućava da dobro vidite koraljni greben zbog čiste i bistre vode."

Treće je mjesto zauzela Hidden Beach na Filipinima koja je skrivena iza visokih vapnenačkih litica zbog čega ju je nemoguće vidjeti izvana. Do male uvale može se doći samo čamcem nakon čega slijedi plivanje kroz mali otvor. Kristalno čista, plitka voda okružena bijelim pijeskom i vapnenačkim zidovima s bujnim zelenilom i palmama... Nema sumnje zašto je toliko stručnjaka ovu plažu proglasilo jednom od najboljih.

I jedna se hrvatska plaža našla na ovom popisu. Riječ je o plaži Pasjači u Konavlima koja je zasjela na 39. mjesto ovog prestižnog popisa. Ova je plaža smještena na skrovitom, nepristupačnom mjestu gdje se konavoske stijene strmo obrušavaju u Jadransko more. Do ove prekrasne plaže, okružene prirodnim ljepotama, možete doći spuštajući se niz stube u stijenama.

Inače, 2020. godine ova je plaža proglašena najboljom europskom plažom na portalu European Best Destinations.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti