Objavljen tender za izgradnju objekta na desnoj obali rijeke Bojane

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je tender za izgradnju administrativnog objekta na desnoj obali rijeke Bojane.

Rok za izgradnju navedenog objekta iznosi 90 dana od dana potpisivanja ugovora sa izabranim najpovoljnijim ponuđačem, a za ovu priliku opredijeljena su sredstva u iznosu od 170.000, 00 €, sa uračunatim PDV-om.

Objekat će, osim Javnom preduzeću, biti na raspolaganju i ostalim državnim i organima lokalne samouprave, kao i NVO sektoru.

Što se tiče koncepta organizacije, objekat  (bruto površine 139,50 m2) u osnovi predstavlja spiralu i ima oblik školjke, iz čega je i proizašla osnovna koncepcija rasporeda unutrašnjih prostorija.

U centralnom dijelu objekta smješten je manji atrijum koji snadbijeva prirodnom svjetlošću unutrašnji hodnik, iz koga se pristupa svim ostalim prostorijama. Pozicija svih kancelarija, sale za sastanke, kuhinje i toaleta predviđena je obodom objekta. Sve ove prostorije su prirodno osvijetljene i imaju prirodnu ventilaciju.

Projekat podrazumijeva i formiranje platoa koji će biti direktno povezan sa postojećom saobraćajnicom. Prethodno je na predmetnoj lokaciji izvršeno uklanjanje privremenog objekta koji nije predviđen Programom privremenih objekata u zoni morskog dobra za period 2019- 2023. godine za teritoriju opštine Ulcinj.

Ovo je samo jedna u nizu investicija kojom Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom  nastavlja aktivnosti na izgradnji projekata od javnog interesa.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti