Objavljena je lista najsrećnijih zemalja svijeta, evo na kojem je mjestu je Crna Gora

Objavljena je lista najsretnijih zemalja na svijetu za 2024. godinu, a ove godine Crna Gora je nazadovala za devet mjesta.

Dok su na prvom i posljednjem mjestu i ove godine Finska i Afganistan, a u zemljama bivše Jugoslavije, najbolja situacija je u Sloveniji, gdje su još srećniji nego prošle godine te su s 22. skočili na 21. mjesto na listi.

Bosna i Hercegovina, kako prenosi klix.ba, ostvarila je napredak te su sa 71. došli na 65. mjesto. U Srbiji je takođe osjetno bolja situacija nego 2023. te su skočili s 45. na 37. mjesto na listi.

U Hrvatskoj je došlo do osjetnog pada opšte sreće stanovništva. Prošle godine bili su na 48. mjestu, a u 2024. nalaze se na 63. mjestu na listi.

Crna Gora je ostvarila pad te su sa 67. pali na 76. mjesto. Makedonci su nešto srećniji nego lani i sa 87. mjesta su došli na 84. mjesto. Albanci su pak pali s 83. na 87. mjesto na listi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti