Obroci u avionima na pisti postali hit u Japanu, koštaju 540 dolara

Najveća japanska aviokomapnija All Nippon Airways (ANA) uvela je novu uslugu za "putnike" u avionima koji zapravo ne lete nigdje.

Radi se o obrocima u prvoj klasi aviona koji koštaju 540 dolara, a ova ponuda je veoma brzo postala hit. Svi termini za april su rasprodani u kratkom vremenskom periodu.

Brojne kompanije pokušavaju osmisliti nove načine zarade u vrijeme restrikcije putovanja zbog pandemije koronavirusa.

Primjer je Australija koja nudi lokalna putovanja, a uslugu sličnu japanskoj nudi i singapurski Singapore Airlines u parkiranom avionu Aribus A380.

ANA je odabrala avion Boeing 777 koji je parkiran na aerodromu Haneda u Tokiju.

British Airways također nudi dostavu svojih obroka iz prve klase na kuću adresu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti