Obustava saobraćaja zbog obilježavanja osam vjekova crkve

“Obavještavamo javnost da će prilikom Osvećenja obnovljenog manastira Rođenja Presvete Bogorodice u Lastvi Grbaljskoj i dočeka Patrijaha srpskog Irineja u petak 27. septembra i služenja Svete patrijaške liturgije u subotu 28. septembra, doći do obustave saobraćaja Topliškim putem od raskrsnice sa magistralnim putem u smjeru ka Budvi tokom trajanja svečanosti, i to 27. septembra od 14 časova i 28. septembra od 07 časova, osim za vozila posebnih službi”, saopšteno je iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove.

Pomoćnik sekretara Aleksandar Popović zamolio je sve one koji žele da prisustvuju ovim svečanostima, a koriste motorna vozila kao prevozno sredstvo, da za parkiranje koriste za to predviđenu i uređenu livadu u neposrednoj blizini autobuskog stajališta u Lastvi, sa lijeve strane magistralnog puta u smjeru kretanja ka Kotoru, odnosno sa desne strane u smjeru kretanja ka Budvi, kao i da za dolazak na svečanost koriste magistralni put.


“Za starija lica i lica sa otežanim kretanjem biće omogućen prevoz autobusima Mediteran expressa od parkinga do porte Manastira. Takođe, obavještavamo javnost da će nadležne službe Opšine Budva u saradnji sa Upravom Policije pružiti svu potrebnu podršku u organizaciji bezbjednog odvijanja saobraćaja i parkiranja tokom održavanja svečanosti 27. i 28 septembra”, naveo je Popović.

 

Evo i reda vožnje:

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti