Od danas do 25. marta ublažene epidemiološke mjere

Uslijed pažljivo praćene epdiemiološke situacije, koja je sve povoljnija, Vlada Crne Gore je odlučila da  do 25. marta, dodatno ublaži mjere.

Ukida se obaveza posjedovanja COVID potvrda za:
1. Ulazak u Crnu Goru;
Uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera, i poštovanje dozvoljenog broja posjetilaca, COVID potvrda više nije potrebna ni za:
2. Boravak u ustanovama kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije i sl.);
3. Boravak u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i sl.);
4. Boravak u objektima koji organizuju igre na sreću (kladionice, kazina, automat klubovi i sl.);
5. Boravak u sportskim objektima i na otvorenom i u zatvorenom prostoru;
6. Boravak u fitnes centrima i teretanama;
7. Boravak u dječijim igraonicama;
8. Prisustvo i boravak na okupljanjima na zatvorenim javnim mjestima (javne priredbe, politički i privatni skupovi, proslave, žurke, svadbe, kao i druge manifestacije);

Novine su i to:
9. Povećava se broj posjetilaca javnim priredbama i ostalim manifestacijama na otvorenom, sa 50 na 100;
10. Dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrane, uz prisustvo najviše do 100 lica;
11. Dozvoljava se organizacija zabavnih, sportskih i rekreativnih aktivnosti za djecu i odrasle na otvorenim javnim mjestima (luna park, ringišpil, grupni treninzi, klizališta i sl.) uz prisustvo najviše do 100 lica.

Naglašavamo i to da su posjete pacijentima u bolnicama i dalje zabranjene. Izuzetak su posjete COVID pacijentima jednom nedjeljno uz negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

Sve ostale mjere ostaju na snazi.

Broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 61% u odnosu na prethodne dvije nedjelje, takođe i broj preminulih u poslednje dvije sedmice je manji za oko 64% u odnosu predhodne dvije nedelje. U poslednje dvije nedelje 90% pacijenata koji su izgubili bitku sa ovom bolešću je bilo nevakcinisano.

Institut za javno zdravlje Crne Gore će kao i do sada pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa dobijenim podacima predlagati nove mjere.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti