Od jeseni kreće rekonstrukcija hotela “Mogren”

Odbor direktora Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ AD Budva (u daljem tekstu:Društvo, Budvanska rivijera) na današnjoj 19. sjednici izabrao je rekonstrukciju hotela „Mogren“, u Budvi, podizanjem hotela na nivo od 4*, za pravac daljeg razvoja njegovog poslovanja. Sjednicom je rukovodio predsjednik Mijomir Pejović.

Očekivani početak rekonstrukcije hotela “Mogren” je 1. oktobar 2024. godine. Kako bi planirani radovi na rekonstrukciji počeli pravovremeno, postupak objavljivanja i sprovođenja tendera i izbora izvođača biće realizovan tokom predstojećeg ljeta.

Izabranim pravcem razvoja unaprijediće se smještajni kapaciteti hotela “Mogren” i isti, nakon više godina, staviti u punu funkciju, uz upravljanje od strane Budvanske rivijere.

Rekonstrukcijom hotela „Mogren“ kreiraće se cjelogodišnji raznovrsni sadržaj, povećati broj srednjih i visokoplatežnih gostiju sa ciljanih emitivnih tržišta, dok će se u konačnom uvećati prihodovna strana Društva i unaprijediti turistički proizvod grada Budve.

Podsjećamo, hotel “Mogren” već više godina ostvaruje samo vanpansionske prihode kroz funkcionisanje Gradske kafane. Iz tog razloga, današnjom odlukom, postojeći menadžment Društva, nakon razmatrane Analize mogućih pravaca razvoja hotela „Mogren“, sprovedene u prošloj godini, opredijeljen je da hotelu “Mogren” da sjaj kakav zaslužuje, a građanima Budve i njenim posjetiteljima novo mjesto za ugodan boravak u ekskluzivnoj kontakt zoni Starog grada.

Odbor direktora danas je odobrio i zaključenje Ugovora o strateškom partnerstvu Budvanske rivijere sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore. Strateško partnerstvo podrazumijeva međusobnu saradnju u pravcu unapređenja turističke promocije i intenziviranja promotivne kampanje na emitivnim tržištima, na obostranu korist.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti