Od početka godine riješena 403 predmeta iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici

Sud za prekršaje u Budvi je za period od 1. januara do 20. novembra ove godine imao ukupno u radu 581 predmet iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, od čega su riješena ukupno 403 predmeta ili 70 odsto. To je u saopštenju naveo predsjednik Suda za prekršaje u budvi Marko Ðukanović.

Najveći udio u broju riješenih predmeta, kako je naglasio, su osuđujuće odluke, pri čemu dominiraju novčane kazne, a potom i uslovne osude, kazne zatvora, kao i vaspitne mjere.

“ U preko 80 odsto predmeta u kojima je donijeta osuđujuća odluka, prema okrivljenima je izrečeno ukupno 248 zaštitnih mjera, i to: u 105 predmeta zabrana uznemiravanja i uhođenja, u 90 predmeta zabrana približavanja, u 31 predmet udaljenje iz stana, u 15 predmeta obavezno liječenje od zavisnosti na slobodi, u jednom predmetu obavezno psihijatrijsko liječenje i u 6 predmeta obavezan psihosocijalni tretman.

Postupci su u prosjeku trajali 1 dan, osim kada su predmeti zaprimani u redovnom postupku, kada je prosječna dužina postupka iznosila 25 dana”, naveo je Ðukanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti