Od septembra pilot program za asistente za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma

Polaznici koji su završili obuku za program "Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori" biće angažovani kroz pilot projekat koji će se implementirati od septembra 2024. do juna 2025. godine.

To je dogovoreno na sastanku ministarke prosvjete, nauke i inovacija Andjele Jakšić Stojanović i ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić sa predstavnicima polaznika programa “Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma u obrazovno - vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori".

Sagovornici su se saglasili da projekat bude sproveden preko Zavoda za zapošljavanje i da će nosilac projekta biti Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ministarka Jakšić- Stojanović istakla je važnost sprovođenja aktivnosti na zakonit način u cilju prevencije vršnjačkog nasilja u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama čime će se unaprijediti bezbjednost djece.

Ministarka Nišić je upoznala polaznike da će za sve kandidate koji se odluče da učestvuju u projektu biti organizovano psihološko testiranje, imajući u vidu da će se projekat sprovoditi po školama u Crnoj Gori.

Vjerujemo da će se ovim projektom unaprijediti bezbjednost u školama, što je jedan od problema koji je, nažalost, sve prisutniju u obrazovnom sistemu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti