Odbjegli" kruzeri Crystal Symphony i Crystal Serenity zaplijenjeni na Bahamima

Dva kruzera kompanije Crystal Cruises, koji su "pobjegli" Bahame u namjeri da izbjegnu zapljenu zbog neplaćenih računa, ipak su završili u rukama vlasti.

Radi se o kruzerima , kako navodi klix.ba, Crystal Symphony i Crystal Serenity, koji su zaplijenjeni blizu Freeporta. Na njima su bili samo članovi posade, dok su stotine putnika napustile brodove ranije u Biminiju, lokaciji na Bahamima koja je najbliža kopnu SAD-u.

Video objavljen na Twitteru navodno prikazuje trenutak kada je kapetan kruzera Crystal Symphony obavijestio posadu o zapljeni broda.

Kompanija Crystal Cruises nije željela otkrivati detalje u ovom trenutku, ali je istakla da je posada na kruzerima bila zbrinuta i u potpunosti isplaćena.

Crystal Symphony je trebao uploviti u Miami 22. januara nakon 14-dnevnog krstarenja Karibima, no brod je promijenio kurs i zaplovio prema Biminiju kako bi se izbjegao američki nalog.

Ovog mjeseca je kruzer Crystal Serenity također stigao na Bahame nakon što mu je odbijen zahtjev za ulazak na Arubu.

Američki sudija je ranije naredio zapljenu brodova nakon tužbe kompanije Peninsula Petroleum Far East zbog operacija kompanije Crystal Curises i Star Cruises, koje su u vlasništvu kompanije Genting Hong Kong Ltd. Kompanija koja se odlučila na tužbu tvrdi da Gentling duguje 4,6 miliona dolara za gorivo, a 1,2 miliona dolara od ovog iznosa se odnosi na operacije kruzera Crystal Symphony.

Prošlog mjeseca je kompanija Crystal Cruises saopćila da obustavlja svoja okeanska krstarenja do aprila zbog "trenutnog poslovnog okruženja i razvoja situacije s matičnom kompanijom Genting Hong Kong".

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti