Održani radni sastanci predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Opština Tivat i Kotor na temu pojačanog inspekcijskog nadzora tokom ljetnje turističke sezone

Ispred Uprave za inspekcijske poslove sastancima su prisustvovale v.d. direktorice Ana Vujošević kao i pomoćnica direktora Višnja Orban.

U Tivtu ih je dočekao predsjednik Opštine Željko Komnenović kao i koordinator komunalne policije Opštine Tivat, Gvozden Balšić, dok je u Kotoru sastanku prisustvovao potpredsjednik Opštine Nebojša Ševaljević, zajedno sa sekretarom za lokalne prihode, budžet i finansije Nebojšom Ilićem,  koordinatorkom za prijavu i odjavu boravka stranaca i naplatu boravišne takse Marinom Rosandič kao i načelnicima komunalne inspekcije i policije Mirom Anđelićem i Zoranom Vučinovićem.

Teme sastanaka ticale su se konkretno nastupajuće turističke sezone i izazova koje ista nosi. Naglasak je bio na koordinaciji aktivnosti i zajedničkom radu inspekcijskih službi sa lokalnim vlastima, radi što efikasnijeg sprovođenja plana rada tokom sezone. Inspektori će biti prisutni u pojačanoj mjeri tokom dva mjeseca ovog ljeta u svim primorskim opštinama, zbog čega je itekako bitan koordinisan rad lokalnih i inspekcijskih službi.

Na sastanku u Tivtu naglašena je dobra saradnja i zajednički rad inspekcijski službi UIP i lokalnih inspekcija u 2021.godini, što će se nastaviti u pojačanom  nadzoru tokom predstojeće turističke sezone. Predsjednik opštine Tivat g. Komnenović je naglasio da su opštinske  službe na raspolaganju inspektorima Uprave radi efikasnijeg djelovanja na terenu.

Na sastanku u Kotoru dogovoreno je da će se tokom juna mjeseca sprovesti pojačan nadzor turističkih agencija, plovila koja pružaju turističke usluge a koji prema saznanjima lokalne samouprave ne obavljaju djelatnost u skladu sa zakonom, kao i sve vrste pojačanih kontrola radi suzbijanja sive ekonomije.


Svi prisutni u obije opštine iskazali su odlučnost i spremnost da planove za nastupajuću turističku sezonu sprovedu u djelo i zajedno omoguće maksimalno poštovanje zakona i zakonskih normi tokom ljetnjih mjeseci koje karakteriše ogroman priliv turista i obimnije aktivnosti i promet u svim privrednim granama Crne Gore. Uprava za inspekcijske poslove usmjeriće sve svoje raspoložive resurse u cilju što uspješnije realizacije zacrtanih planova.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti