Održivo korišćenje resursa u morskim i obalnim područjima

Proljećna škola „Održivo korišćenje resursa u morskim i obalnim područjima“ održaće se na Univerzitetu Molize – Termoli, Italija, od 11. do 13. maja 2022. godine, u okviru projekta SMART ADRIA Blue Growth, na kojem je Ministarstvo ekonomskog razvoja vodeći partner.

Cilj seminara je da omogući studentima da razmijene iskustva, unaprijede znanja i vještine, kao i da se bliže upoznaju sa oblastima plavog rasta koje se odnose na podsticanje održivog priobalnog turizma u jadranskoj regiji, prakse održive i integrisane gastronomije u morskom području, promovisanje uspješnih primjera cirkularne ekonomije za mala i srednja preduzeća u cilju poboljšanja kvaliteta životne sredine priobalnog morskog područja, zelene i plave poslove koji podrazumijevaju primjenu strategije prilagođavanja i ublažavanja efekata globalnih promjena na priobalno i morsko okruženje, kao i EU programe za finansiranje plavog rasta.

Radni jezik proljećne škole je italijanski jezik, uz simultani prevod na engleski jezik.

Proljećna škola će biti organizovana u hibridnom formatu, uz mogućnost učešća putem online platforme.

Registracija je obavezna i otvorena do 8. maja 2022. godine, putem linka https://forms.gle/w36Wz9w4mwHGL5B1A ili QR koda na agendi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti