Ogromni grčki toranj postaje najviša biljka na svijetu

Održivost postaje prioritet u urbanom planiranju, a grčki toranj Marina Tower ima za cilj da postane "prva visoka zelena zgrada u Grčkoj" pored titule za najviši građevinu u ovoj zemlji.

Kompanija Foster + Partners u izgradnji namjerava koristiti samo održive materijale među kojima bi mogla biti i drvena superstruktura pa će toranj izgledati poput najveće biljke na svijetu. Marina Tower je trenutno fazi razvoja koji obavlja kompanija Lambda Development, a nalazit će se blizu Agios Kosmasa nedaleko od Atine. Toranj će biti visok do 200 metara, što je dvostruko više u odnosu na trenutno najvišu zgradu u Grčkoj pod nazivom Athens Tower 1, koja je visoka 103 metra. Ipak, novi toranj neće oboriti neke međunarodne rekorde jer je npr The Shard u Londonu visok 309,6 metara.

Ipak, projekt Marina Towera je impresivan, toranj će imati 45 spratova te prirodni sistem ventilacije. Takođe, toranj će omogućavati fantastičan pogled dužinom grčke obale.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti