Oktobarska potrošačka korpa 644 eura

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za oktobar 2020. godine iznosila je 644,6 eura. Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 276,2 eura, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge 368,4 eura. Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u oktobru 2020. godine, u odnosu na septembar 2020. godine, zabilježila je pad od 0,2%.

Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u oktobru 2020. godine u odnosu na septembar 2020. godine, zabilježili su pad od 0,4%, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge, u odnosu na septembar 2020. godine, zabilježili pad od 0,1%.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti