Opština Budva nagradila najbolje sportiste, klubove, sportske radnike u 2021. godini (FOTO)

U velikoj sali Opštine Budva danas je upriličena ceremonija dodjele priznanja najboljim sportistima, klubovima i sportskim radnicima u 2021. godini.

Budva je grad sporta i sportskih uspjeha. Ovo je grad koji ima dugu tradiciju sportskih događaja a nagrade i priznanja koja se dodjeljuju sportistima, klubovima i sportskim radnicima je lijep povod da se još jednom podsjetimo uspjeha iz pethodne godine koji su nas činili ponosnim. Iza svakog sportskog uspjeha stoji ogroman trud i odricanje i stoga smo tu da taj napor i nagradimo. Opština Budva i Sekretarijat za društvene djelatnosti uručili su zahvalnice i srebrne i zlatne plakete po odluci komisije koju su činili predsjednik Marko Carević i članovi Nikola Jovanović, Saša Dakić, Danijela Došljak i Đorđije Pribilović.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je ovom prilikom ocijenio je da je minula sportska godina u Budvi bila uspješna, bez obzira na sve izazove i probleme. Kako je kazao, ostvareni rezultati podstakli su lokalnu upravu da obnovi izbor za najbolje u sferi sporta.

" Vi ste u jednim veoma skromnim uslovima ostvarili vrhunske rezultate. Ja takođe imam jednog vrhunskog sportistu u porodici i znam koliko je truda i odricanja potrebno da bismo se radovali svi zajedno. Zato smatram da je bilo važno da se još jednom osvrnemo na vaše rezultate, da znate da mi to pratimo, da želimo da vas uvažimo i da svi zajedno postavimo zadatak da moramo da stvaramo što bolje uslove i mogućnosti za vaš napredak i razvoj. Cijeneći da je crnogorski narod veoma talentovan i da je to jedan brend koji mi nažalost ne znamo da eksploatišemo na pravi način, moramo se potruditi da iskoristimo prednosti koje imamo. Zahvaljujem vam se na dostojnom reprezentovanju Budve. Hvala vam za sve što ste uradili " – zaključio je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

Zlatnu plaketu za najboljeg sportistu Budve u prošloj godini dobio je Petar Liješević, član Bokserskog kluba "Budva" i reprezentacije Crne Gore, koji je na Svjetskom prvenstvu za mlade u Poljskoj osvojio titulu vicešampiona. Po izboru našeg Boskerskog saveza Liješević je i najbolji mladi bokser Crne Gore, a takođe je i stipendista Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Za najperspektivnijeg sportistu proglašena je Bojana Gojković, takođe članica Bokserskog kluba "Budva" koja se okitila zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu za mlade koje je održano u našem gradu. To je bila njena četvrta evropska titula do koje je došla nakon izuzetno ubjedljivog izdanja.

Najbolji sportski kolektiv u prethodnoj godini je Bokserski klub "Budva", ne čijem je čelu predsjednik kluba Davor Dokić.

Za najboljeg trenera prograšena je Danijela Franeta, koja predvodi plivačku sekciju PVK Budva.

Sportski direktor Odbojkaškog kluba "Budva" Nemanja Zenović dobitnik je zlatne plakete za najboljeg sportskog radnika, a isto priznanje van konkurencije na predlog komisije pripalo je Aleksandru Klemenku, sadašnjem predsjedniku Bokserskog saveza Crne Gore i doskorašnjem prvom čovjeku Bokserskog kluba "Budva".

Srebrne plakete za najbolje sportske trenere dobili su šef stručnog štaba odbojkaša "Budve" Miloš Marković i Nikola Ružić iz Bokserskog kluba "Budva".

Zahvalnice za doprinos razvoju sporta u 2021. godini pripale su bokseru Petru Marčiću (BK Budva), plivačima Adu Gargoviću i Jovani Kuljači (PVK Budva), boćaru Tomislavu Rankoviću (BK Maini i članu Ju-jitsu kluba "Budva" Filipu Pešiću.

Zahvalnice za doprinos razvoju sporta mlađih uzrasnih kategorija dodijeljene su bokserima Mihailu Miloviću, Ognjenu Drljeviću i Nikši Vučetiću (BK Budva), karatistima Teodori Ćorović, Uni Vučićević i Urošu Stevoviću (KK Stari grad), članu Tekvondo kluba "Montenegro stars" Marku Koraću, odbojkašima "Budve" i "Mediterana" Rastku Milenkoviću i Peku Zecu.

Zahvalnice za doprinos razvoju sporta za najbolji sportski klub dodijeljene su Odbojkaškom klubu "Budva", Plivačkoj sekciji PVK Budva i Boćarskom klubu "Maini".

Zahvalnice za najbolje sportske radnike dodijeljene su predsjednicima Boćarskog kluba "Maini" i Bokserskog kluba "Budva, Mirku Božoviću i Davoru Dokiću.

Srebrne plakete za vrhunske sportske rezultate na klupskom i reprezentativnom nivou takmičenja dobili su Stefan Vukotić i Lidija Caković iz Ju-jitsu kluba "Budva", plivač Ilija Tadić iz Kluba osoba sa invaliditetom "Talas", odbojkaš "Budve" Blažo Milić član Plivačkog kluba "Orka" Boško Radulović, bokser Damjan Liješević iz BK Budva, karatista "Budve" Lazar Sekulić, članovi Ju-jitsu kluba "Budva" Ljubica Nikčević i Andrej Kajević, vaterpolista "Budve" Andrija Korać.

U istoj kategoriji na klupskom nivou plaketa je pripala Ju-jitsu klubu "Budva".