Opština ulaže još 41 hiljada eura za Dom za stare u Petrovcu

Opština Budva raspisala je javni poziv za  ustupanje izvođenja završnih radova na izgradnji Doma za stare u Petrovcu. Procijenjena vrijednost radova, kako stoji u javnom pozivu, je 41 hiljada eura.
Podsjećamo Opština je još prije dvije i po godine izdvojila 100 hiljada eura za gradnju posebnog krila Doma starih koji je u okviru franjevačkog samostana časnih sestara Sveti Vid u Petrovcu.
Ženski franjevački samostan u Petrovcu od 1966. godine postao je i neformalni Dom za nezbrinuta, usamljena i bolesna stara lica. Osim Opštine, za gradnju novog krila Doma starih 80 hiljada dolara dobijeno
od Biskupske konferencije Američke crkve.
 
 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti