Optička iluzija: Englez s obale fotografisao "lebdeći brod"

Fotografije koje prikazuju "lebdeći brod" snimljene su s obale u Engleskoj.

Fotografije broda koji izgleda kao da lebdi u zraku iznad površine mora je napravio David Morris, koji je šetao obalom nedaleko od Falmoutha u Cornwallu.

BBC-jev meteorolog David Braine je rekao da se radi o rijetkoj optičkoj iluziji koja je rezultat "specijalnih atmosferskih uvjeta koji lome svjetlost"

Dodao je da su ovakvi prizori uobičajeni na Arktiku, ali da su rijetki u Velikoj Britaniji tokom zime

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti