Otvaranje rizorta Aman Sveti Stefan pod sudskom zaštitom

Privredni sud Crne Gore je 7. marta 2022. godine donio rješenje kojim se potvrđuje ranija odluka o privremenoj mjeri u korist Adriatic Properties „Budva“ d.o.o. u odnosu na rizort Aman Sveti Stefan. To se navodi u saopštenju kompanije Adriatic properties.

Nakon ovog rješenja, Adriatic sa zadovoljstvom objavljuje svoju namjeru da otvori Aman Sveti Stefan rizort za predstojeću sezonu 2022. godine.
Uslovi Privremene mjere sprečavaju Hotelsku grupu Budvanska rivijera (kao Zakupodavca) kao i Ministarstvo ekonomskog razvoja Republike Crne Gore (kao garanta Zakupodavca) da preduzmu bilo kakve radnje koje mogu da štete Adriatic-u i njegovim pravima na ekskluzivitet i mirno uživanje u pogledu zakupljene imovine rizorta Aman Sveti Stefan (uključujući susjedne plaže i morsko dobro) koje je Adriatic bez ometanja koristio više od 14 godina.
Prva vrsta radnji koje su izričito zabranjene Privremenom mjerom su sve radnje koje mogu štetiti Adriatic-ovom pravu korišćenja rizorta Aman Sveti Stefan, uključujući uklanjanje ograda, instalacija i opreme i pokušaje promjene prava na ekskluzivnost koja uživaju gosti rizorta.
Druga vrsta radnji koje su izričito zabranjene Privremenom mjerom su preduzimanje bilo kakvih radnji koje mogu podstaći treća lica da preduzmu akte nasilja ili vandalizma nad imovinom datom u zakup Adriatic-u, uključujući i izmjene na imovini rizorta Aman Sveti Stefan.
Adriatic u potpunosti očekuje da će Hotelska Group Budvanska rivijera i Ministarstvo ekonomskog razvoja Republike Crne Gore poštovati uslove Privremene mjere.
Nažalost, u svetlu brojnih dobro dokumentovanih slučajeva smetnji, nije bilo moguće otvoriti rizort Aman Sveti Stefan za 2021. godinu zbog ozbiljne i legitimne zabrinutosti za njegove goste i osoblje, odnosno zbog stvari koje su potpuno van njihove kontrole. Ti slučajevi i zabrinutost koju su prouzrokovali spriječila je rad rizorta Aman Sveti Stefan na nivoima privatnosti, bezbednosti i standarda usluge koje klijentela i osoblje rizorta očekuju i zaslužuju i po kojima je brend rizorta poznat i poštovan.
Mi u Adriaticu smo bili veoma nesretni zbog donešene, ali neophodne odluke o zatvaranju rizorta i neizbježnim posljedicama koje je to imalo po mogućnosti zapošljavanja i lokalnu privredu kako u Budvanskom regionu tako i po Crnu Goru u cjelini.
Adriatic pozdravlja odluku Privrednog suda Crne Gore da dodijeli privremenu mjeru jer pruža adekvatnu zaštitu kako bi Adriaticu omogućio bezbjedno i sigurno upravljanje Aman Sveti Stefan rizortom u skladu sa svojim pravima i obavezama za predstojeću sezonu 2022. godine i dalje.
Adriatic je veliki lokalni poslodavac i u svakom trenutku je imao najbolje interese šire lokalne zajednice na čelu donošenja odluka. Ponovno otvaranje Aman Sveti Stefan rizorta omogućava nastavak izuzetno plodne i produktivne komercijalne veze između Adriatic-a i Republike Crne Gore.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti