Otvorena izložba Flora Bosiljke Bakočević

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša” u budvanskom Starom gradu, u subotu, 8. juna 2024. godine otvorena samostalna izložba akademske slikarke Bosiljke Bakočević.

Izložbu Bosiljke Bakočević zvanično je otvorila Diana Bracanović, vlasnica galerije Artica:

 

Poštovane dame i gospodo,

Prije svega želim da Vam u ime umjetnice Bosiljke Bakočević i u moje ime zahvalim na vašem prisustvu. Velika mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku da Vam se obratim večeras a na pozivu za otvaranje izložbe i povjerenju  zahvaljujem umjetnici i organizatorima.  U modernom svijetu i brzom načinu života sve se više udaljavamo od prirode. Sve manje imamo slobodnog vremena, pa tako i sve manje obraćamo pažnju na ono što nam priroda svakodnevno nesebično daruje. Sve te promjene, boje, oblike upravo Bosiljka primjećuje i istražuje kroz svoj marljiv rad. Njeni akvareli su mala opomena, da zastanemo i obratimo pažnju na ono što nas okružuje. Oni su podsjetnik da smo i mi dio prirode i da je sve promjenjivo. Uz pomoć kičice, boje i vode umjetnica niže floralne motive koji su bajkoviti, nježni, delikatni, prozračni, romantični a opet izražajni i snažni. Bosiljka slika intuintivno i sa puno emocija što doprinosi da svaki od ovih radova reflektuje pozitivnu energiju, svjetlost i smiraj. Kao da šalju poruku da nam je potrebno malo više nježnosti i optimizma.

 

Stoga vas pozivam da se prepustite ljepoti  njenog stvaralaštva i proglašavam izložbu otvorenom. Uživajte!

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti