Ovaj aerodrom u 30 godina poslovanja nije izgubio niti jedan putnički kofer

Međunarodni aerodrom Kansai u Japanu osvojio je nagradu Skytrax za najbolji svjetski aerodrom za dostavu prtljaga u 2024. godini.

“Vjerujemo da je naše dostignuće u tome da od otvorenja aerodroma nisu izgubili niti jedan kofer rezultat svakodnevnih napora i pažljivog rada svih zaposlenika, uključujući aviokompanije i kompanije za prijevoz prtljaga", naveli su u saopštenju, prenosi klix.ba.

Ovaj aerodrom je počeo s radom 1994. godine te ima 20 do 30 miliona putnika godišnje.

Pomenuta nagrada se dodjeljuje na osnovu procjene vremena čekanja prije preuzimanja prtljaga, efikasnosti isporuke prtljaga i reakciji na izgubljeni prtljag. Kako je navela novinska agencija Nikkei Asia, Međunarodni aerodrom Kansai je obradio oko 10 miliona komada prtljaga.

Tajna uspjeha je u "višeslojnom" radu na provjerama. Dva ili tri službenika su zadužena za procjenjivanje vrste i broja torbi za svaki avion, kao i za prikupljanje informaciju o tranzitu putnika.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti