Ovaj grad bio je najposjećeniji u 2023. godini: Privukao je 20 miliona turista

Kada neko pomene užurbane gradove koji su magnet za turiste, mnogi se prvo sjete Pariza, Rima ili Londona. Međutim, prema Euromonitor Internationalu, nijedna od ovih destinacija nije zauzela prvo mjesto na listi najposjećenijih gradova svijeta u 2023. godini.

Upravo je Istanbul prošle godine imao najviše međunarodnih dolazaka. Ekonomski i kulturni centar Turske dočekao je 2023. godine ogromnih 20,2 miliona posjetilaca, a predviđa se da će se u 2024. taj broj samo povećati.

Zemlja je, kako prenosi klix.ba, nedavno ublažila svoje vize za putnike iz SAD- a i Kanade, a sa svojim bogatstvom blistavih kulturnih znamenitosti i spojem azijske i evropske kulture, nije ni čudo što je grad toliko popularan.

London je zauzeo drugo mjesto na listi sa 18,8 miliona, a imajući u vidu da se broj posjetilaca u gradu vratio na nivo prije pandemije , to nije šok. Dubai je na trećem mjestu sa 16,8 miliona, a Antalija, još jedan turski grad, zauzima četvrto mjesto.

Lista od 10 najposjećenijih gradova u 2023. godini prema Euromonitor Internationalu obuhvata:

Istanbul

London

Dubai

Antalija

Pariz

Hong Kong

Bangkok

New York

Cancun

Meka

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti