Ovaj gradić na obali Jadrana proglašen je najgostoljubivijom destinacijom za 2023.

Web stranica Booking.com izdvojila je listu najgostoljubivijih destinacija koje bi trebali posjetiti u 2023. godini, a prvo mjesto na listi zauzeo je gradić Polignano a Mare, smješten na južnoj italijanskoj obali Jadrana.

S obnovljenim osjećajem putničkog optimizma na horizontu, gotovo polovina (46 posto) ljudi širom svijeta vjeruje da je 2023. godina kada će se posvetiti novim iskustvima putovanja, navodi Booking.com.

Dobra vijest je da je, uprkos nepredvidivom mikrookruženju, svijet još uvijek pun nevjerovatnog gostoprimstva, ljubaznih domaćina i mnoštva neotkrivenih destinacija koje ljudima pružaju nevjerovatna i nezaboravna iskustva putovanja.

Kako bi svima olakšao da otkriju gostoljubive destinacije Booking.com , kako prenosi klix.ba, predstavlja 10 najljubaznijih gradova na svijetu za 2023. godinu.Prvo mjesto zauzeo je Polignano a Mare. Smješten na južnoj italijanskoj obali Jadrana, u regiji Puglia, Polignano a Mare je slikoviti gradić smješten na vapnenačkoj litici iznad kristalno čistih voda Jadrana, poznat po prekrasnim plažama i bijelim kućama.Na drugom mjestu je grad Hualien na Tajvanu, potom listu top 10 još čine San Sebastijan (Španija), Dresden (Njemačka), Klaipėda (Litvanija), York (Velika Britanija), Ushuaia (Argentina), Porto De Galinhas (Brazil), Mexico City (Meksiko), Gold Coast (Australija).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti