Ovaj hrvatski grad zauzeo je prvo mjesto na listi najljepših primorskih destinacija Evrope

Časopis Conde Nast Traveller izdvojio je listu najljepših obalnih gradova Evrope, a na prvom mjestu izdvojili su Rovinj - odnosno Istru u cijelosti.

Lista , kako prenosi koix.ba, obuhvata najljepše primorske lokacije Evrope, a nakon Istre tu su se našli i Plage de Saleccia na Korzici, Favignana ostrvo u Italiji, Wadden Sea u Danskoj, Porquerolles u Francuskoj, Antibes u Francuskoj, Fuerteventura na Kanarima u Španiji.

Takođe, tu su i Comporta u Portugaliji, Posillipo u Italiji, Costa Da Morte u Španiji te Lofoten ostrva u Norveškoj.

Urednici Conde Nast Travellera hrvatsko primorje opisali su riječima: "Meka, topla voda naspram naglih slojevitih kraških stijena".

Vrti se u ruševinama imperija, duhovima 20. vijeka, preklapajući prošlost i budućnost", napisao je jedan od urednika magazina ističući da se od tad vraća ovoj destinaciji posjećujući ostrva do Hvara i Visa.

Grad Rovinj opisuju kao "gotovo ostrvo, gdje je more uokvireno između srednjovjekovnih zidina uz vode u koje uskaču djeca kao da idu na audiciju za Antonionijev film".

"Obala zamagljuje u borove šume i male uvale, a među drvećem su i zombi ruševine kluba na plaži iz sedamdesetih, betonski stolovi za stoni tenis koji polako tonu u šikaru", opisuju dalje ovu destinaciju.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti