Ovako izgledaju najljepše plaže u Velikoj Britaniji

Analizom obavljenom na društvenoj mreži Instagram načinjena je lista najljepših plaža u Velikoj Britaniji.

Proljeće je sve bliže pa mnogi razmišljaju o planovima za odmor. Usljed pandemije koronavirusa, putovanja su bila zabranjena pa su uglavnom najaktuelnije bile "domaće lokacije". Oni koji vole lijepe plaže u Velikoj Britaniji imaju prilično dobar izbor, barem prema podacima koji su prikupljeni putem instagrama.

Na vrhu liste je Kynance Cove u Cornwallu, drugo mjesto je pripalo plaži Brighton u East Sussexu, dok je na trećem mjestu plaža Fistral također u Cornwallu.

Prema podacima istraživanja, kako prenosi klix.ba, listu deset najljepših britanskih plaža čine Kynance Cove (Cornwall), Brighton Beach (East Sussex), Fistral Beach (Cornwall), Scarborough Beach (Yorkshire), Botany Bay (Kent). Seagrove Beach (Isle of Wight), Porthcurno Beach (Cornwall), Bigbury-on-Sea (Devon), Durdle Door Beach (Dorset), Loch Morlich (Glenmore).

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti