Ove godine biramo crnogorske planine”, poručuju građani Srbije na promotivnom događaju u Novom Sadu i Beogradu

Cjelokupna turistička ponuda Crne Gore, sa akcentom na predstojeću zimsku sezonu, ponudu Skijališta i atraktivni novogodišnji program, se predstavlja na promotivnim događajima u Novom Sadu i Beogradu koje je organizovala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Tokom predstavljanja turističke ponude u Novom Sadu i Beogradu, posebnu pažnju su privukli nastupi folklornog ansambla „Crna Gora“ i defile Gradske muzike Budve koji su upotpunili promotivne događaje. Milica Perović iz Novog Sada je poručila da je uživala u gradskoj muzici i divila se svakom pokretu djevojaka i momaka koji su kroz folklor predstavili Crnu Goru.
„Idem često na primorje Crne Gore i svaki put otkrijem nešto novo, bude mi mnogo lijepo. Sada ću malo da promijenim i već sam sa društvom rezervisala Novu godinu u Kolašinu. Radujem se što ćemo tamo provesti odmor i ići na skijanje“, rekla je ona.

Trodnevni promotivni događaj je doprinio da se osjeti crnogorski duh, da se posjetioci prisjete svojih prethodnih odmora, te ih podstaklo da se u Crnu Goru opet vrate tokom zimskih mjeseci.
„Kada sam čula prvu melodiju, krenule su mi suze jer mi je to probudilo mnogo lijepu uspomenu. Rasla sam uz Njegoševe stihove koje je tata recitovao. Mnogo volim Crnu Goru, tamo smo uživali tokom ljeta i sigurno ćemo opet ići“, poručila je građanka Novog Sada.
Promocija turističke ponude Crne Gore nastavlja se već danas 20. novembra, u tržnom centru Galerija u Beogradu, sa pripremljenom ponudom za zimsku sezonu, bogatim zabavnim programom i poklonima za posjetioce štanda.

„Program je odličan, a djeca su presrećna jer su dobila razne kolačiće i ukrase u zimskom duhu. Tokom ovog događaja u Beogradu sam vidjela brojne povoljne aranžmane i sigurna sam da ću posjetiti vaša skijališta jer obožavam zimske sportove“, kazala je Dušica Nedeljković iz Beograda.
Osim prirode i brojnih mogućnosti koje nudi, građani Beograda su poručili da vole Crnu Goru i zbog bogate istorije, kulture i običaja.

„Vaša zemlja ima prelijepe planine i more, a uvijek se trudimo da odmor ukombinujemo u vrijeme održavanja manifestacija, po kojima je samo prepoznatljiva Crna Gora. I naša djeca obožavaju da idu na karnevale koji se održavaju na primorju i razne manifestacije na sjeveru“, poručio je jedan od posjetilaca.

Ovim promotivnim događajima prethodilo je učešće Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i subjekata iz djelokruga turizma, na 53. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, odakle takođe nose predivne utiske od posjetioca štanda.
Pozitivne impresije od strane gostiju iz Srbije potvrđuje i podatak da su na prvom mjestu po broju ostvarenih dolazaka i noćenja. Prema podacima Uprave za statistiku Crne Gore MONSTAT o kolektivnom i individualnom smještaju za prvih devet mjeseci tekuće godine, registrovan je dolazak oko 413 hiljada turista iz Srbije sa oko 2 miliona i 900 hiljada ostvarenih noćenja, što znači da su učestvovali sa oko 29% u cjelokupnim ostvarenim noćenjima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti