Ovo su najjeftinije destinacije za romantična putovanja u Evropi, na listi i Podgorica

Stranica Jersey Island Holidays nedavno je objavila popis najjeftinijih destinacija za kraća romantična putovanja u Evropi.

Kako navode, ako imate ograničeni budžet, a želite otputovati na romantični vikend, ovaj popis destinacija mogao bi vam biti od koristi. Analizirajući prosječnu cijenu taksija, alkohola, smještaja, večera i ostalog tokom dva dana, studija je došla do popisa najpovoljnijih evropskih destinacija namijenjenih za dvoje.

Izvorna studija uključivala je , kako prenosi klix.ba, cijene letova do i iz Ujedinjenog Kraljevstva, no stranica je Timeout.com izvukla je cijene bez uključenog leta do ovih destinacija.

Tako se prvi na popisu našao grad iz Srbije. Niš je izabran za najjeftiniji grad u Evropi gdje možete provesti romantični vikend. Kako navode prosječna cijena vikenda u Nišu iznosi oko 114 funti (oko 250 konvertibilnih maraka). Opisali su ga kao riznicu stvari od rimskih ruševina i srednjovjekovnih utvrda do drevnih toplica.

Drugi grad na listi je Banja Luka s prosječnom cijenom vikenda od 122 funte (oko 270 konvertibilnih maraka).

 

Na trećem mjestu našao se još jedan grad iz Bosne i Hercegovine, a to je Tuzla, gdje prosječna cijena vikenda za dvoje iznosi 125 funti (oko 275 konvertilbilnih maraka).

 

Ostali gradovi koji su se našli na ovom popisu su: Priština (Kosovo), Skoplje (Sjeverna Makedonija), Podgorica (Crna Gora), Kišinjev (Moldavija), Debrecen (Mađarska), Lublin (Poljska) i Beograd (Srbija).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti