Ovo su najnepovoljniji gradovi za stanovanje u Americi

Na vrhu liste najnepovoljnijih gradova za stanovanje u Americi nalazi se Los Angeles, a slijede St. Louis, Boston, San Jose, San Diego, San Francisco, New York City i Miami.

Ovi gradovi, kako prenosi klix.ba, se suočavaju s krizom pristupačnosti stanovanja, a mnogi stanovnici se bore da održe korak s rastućim troškovima najma i posjedovanja kuća.

Koncentracija više kalifornijskih gradova pokazuje šire ekonomske pritiske u cijeloj državi, koji bi mogli utjecati na buduće rasprave o urbanističkom planiranju i stambenoj politici.

Oko 50 posto američke populacije se smatra srednjom klasom , prema podacima Pew Research Centra iz 2022. godine. Ako ste dio te klase, mjesto gdje živite u SAD-u može uvelike uticati na vaš kvalitet života.

Troškovi života porasli su za dvije trećine, a kupovna moć tipičnog radnika je pala za 3 odsto od 2005. godine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti