Ovo su najskuplje i najjeftinije turističke destinacije u 2023. godini

Bilo da se radi o izležavanju na plaži i sunčanju ili istraživanju novih kultura i mjesta svjetske baštine, putovanje su dobro za dušu. Dakle, gdje biste trebali otići na jeftino putovanje i koje destinacije će vas mnogo koštati?

Traveller's Elixir je , kako piše klix.ba, istražio 60 lokacija širom svijeta i odredio najskuplje i najjeftinije destinacije analizirajući prosječne cijene hotela i hrane, troškove prevoza  i cijene atrakcija.

Na prvom mjestu najjeftinije destinacije za boravak od pet noći je Delhi, Indija. Toliko je jeftino da će vaš boravak iznositi samo 164 eura, a prosječna hotelska soba s tri zvjezdice vas košta samo 17 eura po noći.

S druge strane, najskuplja destinacija je Monako, sa petodnevnim putovanjem koje vas u prosjeku košta 2.051 euro.

Ako tražite malo luksuza, hotel s pet zvjezdica u prosjeku košta 169 eura po noći u Delhiju, ali će vas koštati 972 funti po noći u Monaku. Znamo šta ćemo izabrati.

Phnom Penh, Kambodža, je druga najjeftinija destinacija za putnike čije putovanje od pet noćenja u prosjeku košta 1.104 eura, ali imajte na umu da ovo isključuje letove. Dok ste tamo, možete posjetiti Kraljevsku palatu, koja je dom sadašnjeg kralja Kambodže.

 

Najjeftinije turističke destinacije:

Delhi, Indija – 165 eura za petodnevno putovanje

Phnom Penh, Kambodža – 203 eura za petodnevno putovanje

Kathmandu, Nepal – 207 eura za petodnevno putovanje

Tbilisi, Gruzija – 226 eura za petodnevno putovanje

Medellin, Kolumbija – 231 eura za petodnevno putovanje

Ho Chi Minh City, Vijetnam – 235 eura za petodnevno putovanje

Chiang Mai, Tajland – 260 eura za petodnevno putovanje

Kairo, Egipat – 262 eura za petodnevno putovanje

Luang Prabang, Laos – 264 eura za petodnevno putovanje

Bangkok, Tajland – 264 eura za petodnevno putovanje

 

Luang Prabang, Laos i Bangkok na Tajlandu se takođe nalaze u top 10 najjeftinijih destinacija, sa istom prosječnom cijenom od 250 eura za petodnevni boravak.

Kada je u pitanju najskuplji, nakon Monaka na drugom mjestu je St Barts, koji će vas u prosjeku koštati 1.943 eura. Karipska destinacija poznata je po svojim bijelim pješčanim plažama i po tome što je mjesto slavnog odmora.

Gstaad u Švajcarskoj  je treći na listi najskupljih. Smješten u švicarskim Alpama, nudi luksuzne planinske kuće i skijaške objekte.

Najskuplje turističke destinacije:

Monako – 2.050 eura za petodnevno putovanje

St Barts – 1.976 eura za petodnevno putovanje

Gstaad, Švajcarska – 1.870 eura za petodnevno putovanje

Reykjavik, Island – 1.739 eura za petodnevno putovanje

Bora Bora – 1.738 eura za petodnevno putovanje

Honolulu, Havaji – 1.735 eura za petodnevno putovanje

San Francisco, SAD – 1.708 eura za petodnevno putovanje

New York City, SAD – 1.612 eura za petodnevno putovanje

Veliki Kajman, Kajmanski otoci – 1.480 eura za petodnevno putovanje

Venecija, Italija – 1.402 eura za petodnevno putovanje

Bora Bora je peti najskuplji, sa prosječnom cijenom od 1.738 eura za pet dana, ali ako želite da se poprskate u bungalovu iznad vode s pet zvjezdica, tražite minimum od 900 eura po noći.

San Francisko i New York su takođe rangirani kao skupe destinacije, dok Venecija, Italija, zaokružuje top 10 sa prosječnom cijenom od 1.405 eura za petodnevno putovanje.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti