Ovogodišnja regionalna “road show” kampanja uspješno je završena promocijom u Skoplju, Prištini i Tirani

Regionalna “road show” kampanja koju je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore realizovala u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama u pet zemalja regiona, uspješno je završena. Turistička organizacije opštine Budva aktivno je učestvovala u svim gradovima gdje su organizovani promotivni događaji.

Nakon promocije u Srbiji i Bosni i Hercegovini, u ponedjeljak, 7. juna, organizovano je druženje sa medijima u Skoplju gdje su svoju turističku ponudu, pored Nacionalne turističke organizacije, predstavile i lokalne turističke organizacije Budve, Tivta i Bara. Iz Skoplja stižu lijepe vijesti, interesovanje potencijalnih turista da svoj ljetnji odmor provedu u Budvi i Crnoj Gori, a naklonost medija je bila više nego evidentna.

Tokom boravka u Skoplju predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije opštine Budva sastali su se direktorom Agencije za promociju i podršku Republike Sjeverne Makedonije, Ljupčem Janevskim. Na sastanku je bilo riječi o potencijalnoj saradnji na planu promocije na udaljenim tržištima. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji koja je istakla dobre i prijateljske odnose dvije zemlje između kojih nema otvorenih pitanja.

Sljedećeg dana je promocija u Prištini izazvala veliko interesovanje lokalnih medija koji su sa pažnjom ispratili događaj koji je upriličen u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Prištini i lokalnim turističkim organizacijama Budve, Tivta, Bara, Ulcinja, Rožaja i Kolašina. Tokom promocije, kosovski mediji imali su priliku, između ostalog, da se bliže upoznaju sa manje poznatim, a vrlo atraktivnim  i interesantnim mjestima za odmor u Crnoj Gori, kao i da se informišu o posebnim povoljnostima i akcijama koje je crnogorska turistička privreda pripremila za ovu godinu.

Promotivni događaj za medije organizovan je u Tirani u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Republici Albaniji i lokalnim turističkim organizacijama Budve, Bara, Tivta, Kotora, Podgorice, Rožaja i Kolašina.

Crna Gora je godinama jedna od omiljenih destinacija turistima iz Albanije, kako tokom ljeta, tako i tokom zime kada u velikom broju dolaze na skijanje. “Ove godine, biće nam zadovoljstvo da vas ugostimo sa unaprijeđenom i raznovrsnom ponudom i pristupačnim cijenama, a vaša zdravstvena bezbjednost nam je na prvom mjestu” poručili su predstavnici NTOCG i lokalnih turističkih organizacija na promociji u Tirani.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti