Ovu evropsku destinaciju nazivaju "pristupačnom alternativom Maldivima"

Albanske plaže opisuju kao idealnu alternativi Maldivima koja je i daleko jeftinija u odnosu na druge evropske destinacije koje turisti biraju za ljetni odmor.

Sturčnjaci platforme za rezervaciju putovanja Loveholidays otkrili su top destinacije za uštediti novac, a tim preporučuje jeftini odmor u Albaniji za koju navode da ima "obalu koja oduzima dah" i predstavlja "alternativu Maldivima".

Glasnogovornik Loveholidays rekao je da se Albanija često zanemaruje kao destinacija u jugoistočnoj Evropi, ali da ima "netaknute plaže, prelijepu obalu i izvore vode koji daju dovoljno razloga za posjetu".

"Albanija ima obilje jezera i vodopada kojima preovladavaju različite nijanse plave boje, a neki je čak nazivaju pristupačnom alternativom Maldivima", navodi.

Ksamil se izdvaja kao destinacija s najljepšim plažama u Albaniji, a do njega se lako može doći iz obližnjeg ljetovališta Saranda. Turisti u svojim recenzijama za ovu destinaciju ističu da je "plaža puna života i muzike, a voda nevjerovatno bistra".

U blizini se , kako prenosi koix.ba, nalaze i ruševine Nacionalnog parka Butrint. Mjesto je dio svjetske baštine UNESCO-a i nekada je bilo jedan od najboljih gradova u ekspanzivnom Rimskom carstvu.

Prilikom posjete lokalitetu, turisti mogu naučiti o rimskoj historiji Albanije i dobiti uvid u prošlost zemlje.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti