Pad prevoza putnika u željezničkom, drumskom i prevozu putnika na aerodromima

Prevoz putnika u prvom kvartalu 2021. godine, u odnosu na isti kvartal prethodne godine bilježi pad u željezničkom za 51,3 odsto, drumskom za 59, prevozu putnika na aerodromima 71,2, dok se rast bilježi u lokalnom drumskom za 15 procenata, saopštio je Monstat.

Kod prevoza robe u prvom kvartalu 2021. godine, u odnosu na isti kvartal prethodne godine, pad se bilježi u željezničkom za 40,8 odsto, kod ukupnog prometa robe u lukama za 34, kao i na aerodromima za 43,1 odsto.

Broj pretovarenih tona u lukama, u prvom kvartalu 2021. godine, u odnosu na isti kvartal prethodne godine, bilježi pad za 35,8 procenata, a izmanipulisanih tona za 17,5.

“U prvom kvartalu 2021. godine drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 195 hiljada tona robe, uz ostvarenih 27. 040 hiljada tonskih kilometara. Pređeni kilometri vozila sa utovarom iznosili su 1. 332 hiljade kilometara. U strukturi prevezene robe unutašnji prevoz učestvuje sa 90,3 odsto ili 176 hiljada tona prevezene robe, dok međunarodni prevoz učestvuje sa 9,7 odsto ili 19 hiljada tona prevezene robe”, saopšteno je iz Monstata.

U strukturi ostvarenih tonskih kilometara unutrašnji prevoz učestvuje sa 71,9 procenata ili 19. 453 hiljade tonskih kilometara, a međunarodni prevoz sa 28,1 odsto ili 7. 587 hiljada tonskih kilometara.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti