Paprene cijene u susjednoj Hrvatskoj: Gost kafića u Splitu zgrožen računom za samo dva pića

Cijene hrane i pića u ugostiteljskim objektima u susjednoj Hrvatskoj, posebno u ljetnoj sezoni, znaju biti paprene, a tome ide u prilog i posljednji primjer iz Splita.

Zgroženi gost kafića "Olive tree" koji je smješten na splitskoj Rivi poslao je račun portalu Slobodna Dalmacija,a prenosi klix.ba,  a podijelio je iznos koji je morao platiti za samo dva pića.

Naime, čitalac se požalio da je za to morao izdvojiti 17 eura. Račun je uključivao Somersby koji je koštao devet eura te tri decilitra Budweiser piva za koje je morao platiti osam eura.

U obližnjim kafićima se Somersby može pronaći za 2,80 eura, a u trgovinama košta cca. 1,5 euro.

Računi u ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj nerijetko zahtijevaju vrtoglave cifre, a nedavno je podijeljeno da je Rovinj još jedna u nizu prilično skupih destinacija.

Naime, cijena prženih lignji s pomfritom u ovom gradu kreće se od 13,94 do čak 18 eura. Porcija pomrtifa košta četiri do pet eura, a okvirno su tako  i cijene drugih priloga koji se često naručuju uz meso. Porcija ćevapa košta 12 eura.

Među onima koji su se požalili bio je i hrvatski pjevač Luka Nižetić koji je na Instagramu objavio da u jednom rovinjskom restoranu kuglica kajmaka košta čak devet eura.

"Stvarno ne znam gdje se kuglica kajmaka jede za devet eura, osim u restoranima s Michelinovim zvjezdicama u Rovinju i skupim hotelima. Prvi put čujem za tako nešto. Svaka reklama je dobra reklama. Lani se digla polemika oko kafe s mlijekom od 20 kuna na našoj rivi i na kraju je taj ugostitelj imao veću posjećenost", rekao je.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti