Paukove mreže obavile Australiju nakon poplava

Ogromna količina paukovih mreža pojavila se u australskim gradovima gdje se protežu preko drveća i ograda.

Paukove mreže su obavile australske gradove nakon obilnih poplava koje su nedavno zabilježene u ovoj zemlji. Stanovnici regije Gippsland su rekli da su se mreže poput vela pojavile nakon nekoliko kišovitih dana, a u jednom dijelu zemlje paukova mreža se proteže više od kilometar duž ceste. Eksperti kažu da se radi o taktici pauka, jer koriste mreže kako bi se penjali više.

Dr. Ken Walker, stručnjak za insekte iz muzeja Victoria, smatra da je mreže na drveću isplelo više miliona pauka.

"Pauci koji se kreću po tlu su željeli brzo doći do visina. Mreže se kače na vegetaciju kako bi pauci mogli pobjeći", izjavio je Walker.

Pauci su ispleli ogromnu količinu paučine koja prekriva močvare između gradova Sale i Longford. Očekuje se da će se mreže raspasti do kraja ove sedmice.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti