Pet Danica gotove u aprilu

Radovi na rekonstrukciji “Pet Danica” sprovodi u skladu sa planom, te već početkom aprila oni će biti okončani. To je saopšteno iz JP Morsko dobro"

"Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Opština Herceg Novi zaključili su dana 03. decembra 2012. godine Sporazuma o zajedničkom finansiranju rekonstrukcije šetališta “Pet Danica” u dužini od cca 350 metara, odnosno sekcije od restorana “Mimoza” do restorana “Galeb” u Igalu. Aneksom I Sporazuma iz 2012. godine Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom opredjelilo je iznos od 263.000,00 eura kao učešće u realizaciji projekta rekonstrukcije navedenog šetališta, a sredstva su shodno Sporazumu uplaćena direktno na račun Opštine Herceg Novi", navode iz javnog preduzeća.


Podsjećaju da je Aneksom II Sporazuma od 30. decembra 2016. godine Javno preduzeće opredjelilo je Opštini Herceg Novi dodatna sredstva u iznosu od 90.000,00 eura za nasatvak i završetak radova na rekonstrukciji šetališta.


"Dakle, ukupan opredjeljeni iznos za navedenu investiciju koji je izdvojilo Javno preduzeće iznosi 353.000,00 eura, čime je zapravo u potpunosti finasiralo cjelokupan projekat, dok je realizacija istog povjerena Opštini Herceg Novi. Sa druge strane, Opština Herceg Novi, se shodno Sporazumu obavezala da dostavlja dokumantaciju o utrošenim sredstvima i sprovedenim radovima Javnom preduzeću.
Raduje nas činjenica da se dinamika izvođenja radova na rekonstrukciji “Pet Danica” sprovodi u skladu sa planom, te da će već početkom aprila 2018. godine mještani i gosti Herceg Novog imati priliku da uživaju u modernom šetalištu, izgrađenom u duhu mnogih mediteranskih metropola, ali sa primjesom ambijenta koji je Javno preduzeće kao upravljač crnogorskom obalom kreiralo i na Pinama u Tivtu, Dobroti u Kotoru, Petrovcu… Kroz saradnju i zajedničke aktivnosti sa lokalnim samouprvama Bar i Tivat započeti su radovi i na integralnom uređenju šetališta i saobraćajnice u Sutomoru, šetališta duž plaže Belane i šetališta u Krašićima u Tivtu.Završetak radova na rekonstrukciji “Pet Danica”, koji sprovodimo u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, još jednom potvrđuje koncept politike Javnog preduzeće za upravljanje morskim dobrom, a to je posmatranje crnogorske obale kao jedinstvene integralne cjeline sa ciljem podizanja cjelokupne crnogorske turističke ponude na najviši nivo prepoznatljivost", saopštili su iz Morsko dobra.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti