Petrovačka noć spušta zavjesu na ovogodišnju glavnu turističku sezonu

Poznata pučka manifestacija Petrovačka noć spušta zavjesu na ovogodišnju glavnu turističku sezonu


Najveća pučka fešta od ribe i vina na Crnogorskom primorju – “Petrovačka noć”, biće održana sjutra veče u ovom primorskom gradu.

Bogat kulturno zabavni program, narodne igre, uz degustaciju ribe, brodeta, vina i piva, kao i domaćih specijaliteta, samo su dio onoga što je pripremila Turistička organizacije Budve.

Prema riječima direktorke TO Budve Jelene Rađenović Dandrea i ove godine svi oni koji budu došli u Petrovac imaće priliku da tokom cijelog dana i večeri uživaju u odličnom programu.

"Fešta počinje već u 16 časova tradicionalnim sportskim igrama, kada će se takmičari, odnosno svi oni koji to žele, okušati u plivanju i vuči konopa, koje će biti održano na prostoru petrovačkog pristaništa. Program će se nastaviti defileom budvanske Gradske muzike gradskim šetalištem, koja će nakon toga održati polučasovni koncert na platou ispred Javne ustanove “Crvena komuna””, najavila je Rađenović Dandrea.

 

Ona je kazala da  je svakako jedan od centralnih događaja petrovačke fešte priprema, a potom i besplatna degustacija ribe i brodeta, uz vino i pivo koja počinje od 17.30 časova.

"Na dva punkta koja će biti postvaljena na rivi, jednom ispred hotela Palas, gdje će ribu pripremati članovi Sportsko ribolovnog društva “Biruni”, a na drugom punktu kod konobe “Katić” ribu će pripremati Udruženje kuvara i šefova kuhinja. Obezbijedili smo dovoljno ribe, brodeta, vina i piva jer očekujemo da će, kao i minulih godina, Petrovac toga dana dočekati na hiljade gostiju”, kazala je Rađenović Dandrea.

 

Program fešte nastavlja se u 18 časova, koncertom klape “”Castel Nuovo” ispred JU “Crvena komuna”, a kako je najavila Rađenović Dandrea, atmosferu pred veliki koncert zagrijaće popularni kubanski sastav Cubalcanica.

"Centralni muzički događaj je nastup poznatog pop pjevača Vlada Georgieva, koji će nastupiti u 22.30 časova na centralnoj bini postavljenoj ispred hotela “Palas”. Već tradicionalno tačno u ponoć, nebo iznad Petrovca obasjaće veliki vatromet, ali ni tada nije kraj, jer svi okupljeni moći će da nastave zabavu uz nastup poznata tri DJ, okupljena oko “Stereo Ambasada”, najavila je Rađenović Dandrea.

 

JelenaR.png

 

 

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti