PLOVILI SKORO 500 DANA: Bračni par rezervisao 51 uzastopno krstarenje jer im je to bilo jeftinije od penzionerskog doma

Marty i Jess Ansen iz Australije su odlučili rezervisati 51 uzastopno krstarenje zato što im je ova opcija, kako tvrde, bila jeftinija od plaćanja penzionerskog doma.

Na prvo krstarenje su otišli u junu 2022. godine. Ostali su na kruzeru Princess Cruises Coral Princess više od 450 dana - duže od većine posade, uključujući kapetane. Očekuju da će ostati na njemu dvije godine.

"Gdje drugo možeš otići na večeru, predstavu i ples? U jednom danu ovdje imate sve ove aktivnosti", rekla je Jess u emisiji "A Current Affair" , a prenosi klix.ba.

Marty je naveo kako sada ne moraju sami prati odjeću, namještati krevet i raditi druge slične aktivnosti.

"Mislim da smo zaboravili raditi ove stvari jer ih nismo radili jako dugo pa sada moramo ostati na kruzeru kako bismo preživjeli", ispričao je.

Menadžer hotela Ren van Rooye je naveo da ih ovdje svi poznaju i da imaju status slavnih ličnosti. Naravno, ne planiraju prestati s ovim pustolovinama te će uskoro rezervisati još jedno krstarenje. Članovi porodice ih viđaju kada stanu u lukama u blizini njihovih domova.

"Ovo je prelijep život", dodao je Marty.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti