Po izboru Guardiana: Lista 10 najboljih obalnih gradova u Evropi, na njoj su i dva hrvatska

Guardian je objavio listu 10 najboljih obalnih gradova u Evropi, a na njoj su se našla i dva hrvatska grada.

Šibenik je , kako prenosi klix.ba, opisan kao grad s elegantnom venecijanskom arhitekturom i kućama s krovovima od terakote. Smatraju da je previše reći da je Šibenik mini Dubrovnik, ali su kao pozitivnu stvar naveli to što ima znatno manje gužvi.

Na ovu listu je takođe uvršten Cavtat. Prelijepe plaže, male uvale, čista voda i šetalište uz obalu te kroz šumu su samo neke od njegovih prednosti.

Kompletna lista najboljih evropskih obalnih gradova je sljedeća: Assos (Grčka), Akyaka (Turska), Golturkbuku (Turska), Šibenik (Hrvatska), Cavtat (Hrvatska), Santa Maria di Castellabate (Italija), La Flotte en Re (Francuska), Concarneau (Francuska), Fornells (Španija) i Llafranc (Španija).

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti