Počele pripreme za Bokeljsku noć

Kulturni vrhunac ovog ljeta je tradicionalna fešta na moru Bokeljska noć koja će se održati 22. avgusta i za koju su organizator Kulturni centar “Nikola Đurković“ i suorganizator Turistička organizacija Kotor počeli pripreme prije mjesec.


Ova kulturno-zabavna manifestacija je proglašena nematerijalnim kulturnim dobrom od nacionalnog značaja od strane Ministarstva kulture, podsjetio je za Skala radio Miloš Dževerdanović, direktor Kulturnog centra.

Do 8. avgusta do kada traje konkurs, svi zainteresovani pojedinci i institucije treba da svoje dekorisane barke prijave stručno tehničkoj komisiji koja će ih ocjenjivati.
Podignut je i fond nagrada sa 200 na 300 eura za pojedince koji rade kreacije, a broj plovila je ograničen na 40, kazao je Dževerdanović.

Novina je i to što će se ova fešta osim na moru, to jest prirodnoj vodenoj pozornici za đir barki, dešavati na gradskoj rivi.
Na ovaj način će se iz zidina starog grada izmjestiti zabavni sadržaji i fešta će se objediniti u jednu cjelinu s mora na rivu odnosno na glavnom gradskom parkingu koji će biti slobodan za program.
Biće to prava morska fešta, kazao je Dževerdanović, najavljujući za ovogodišnju Bokeljsku noć prvi vatromet koji će imati i svoju muzičku podlogu,piromuzički vatromet koji do sada nije izvođen u Crnoj Gori i koji bi trajao 8 do 10 munuta.

Izvor: Skala radio

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti